Vilket test krävs för resa från Sverige till Dubai?

0
471
5 tips för att inte bli uttråkad på flygresan!

Funderar du på en resa till Dubai och vill veta vilket test som krävs för resa från Sverige till Dubai? Svaret för svenska medborgare är att det krävs ett negativt PCR‑testintyg för covid‑19 som gjorts tidigast 72 timmar innan avresan. Detta oavsett om man är vaccinerad, har antikroppar eller liknande.

Intyget måste vara för ett polymeraskedjereaktion‑test (PCR). Andra testintyg inklusive antikroppstester och testkit för hemmet accepteras inte i Dubai. Du måste ta med dig ett utskrivet eller digitalt, officiellt intyg på engelska eller arabiska till incheckningen – SMS och digitala intyg accepteras inte. PCR‑intyg på andra språk godkänns som de kan verifieras på den ursprungliga platsen. Digitala covid‑19‑intyg accepteras vid ankomst till Dubais internationella flygplats verifireringspunkter.

Covid‑19 PCR‑testintyg ska utfärdas av en auktoriserad anläggning i passagerarens avgångsland. Intyg som redan har visats upp för resor till en annan destination kan inte användas för återinresa även om intyget fortfarande är inom giltighetsperioden.

Vilka är undantagna från att göra PCR test innan inresa till Dubai från Sverige?

Barn under 12 år och passagerare med ett måttligt eller allvarligt funktionshinder är undantagna detta COVID‑19 PCR‑test.

  • Moderata eller svåra funktionshinder inkluderar neurologiska störningar samt intellektuella eller utvecklingsmässiga funktionshinder. Till exempel: Akut ryggmärgsskada, Alzheimers sjukdom, amyotrofisk lateralskleros (ALS), ataxi, autismspektrumstörning, perifer ansiktsförlamning, hjärntumörer, hjärnaneurysm, cerebral pares, Downs syndrom, epilepsi och krampanfall.
  • Alla andra passagerare, inklusive personer som har visuella eller auditiva funktionshinder samt personer med fysiska svårigheter måste ha ett negativt covid‑19‑testintyg enligt de krav som gäller.

Vilket test krävs för resa till Sverige från Dubai?

Det krävs inget test för Svenska medborgare för att resa tillbaka till Sverige från Dubai.

Källa: https://www.emirates.com/se/swedish/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/

Ovan info var giltig vid publiceringen av detta inlägg 2 augusti 2021. Dubbelkolla alltid med källan innan du tar beslut som påverkar din resa.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här