Topp fem saker för barnfamiljer i Dubai

1
1542

Med en flygtid under 6 timmar och bara tre timmars tidsskillnad är Dubai ett perfekt resmål för Svenska barnfamiljer. Här kommer topp fem saker många Svenska barnfamiljer gillar att göra i Dubai!

Nöjesparker i Dubai

Dubai är ett mecka för aktiva barnfamiljer. Här finns bland annat Mellanösterns största inomhusnöjespark, IMG Worlds of Adventure, där alla med barnasinnet i behåll kan underhållas i fantasivärldar och av kända figurer som superhjältarna från Marvel, tecknade figurer från Cartoon Network och förhistoriska dinosaurier. I oktober öppnade även Mellanösterns första LEGOLAND® i Dubai med mer än 40 karuseller, shower och attraktioner utspridda på sex olika tematiserade områden, både inom- och utomhus. På nya LEGOLAND® finns också världens högsta LEGO®-modell: en 17 meter hög legokopia på världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Vid sidan av LEGOLAND® Dubai ligger LEGOLAND® Water Park, det enda vattenlandet i Mellanöstern som riktar sig till barn i åldern 2-12 år. Både LEGOLAND® och LEGOLAND® Water Park ingår i Dubai Parks and Resorts, som är regionens största nöjesparkområde och omfattar närmare 100 attraktioner.

Nöjesparker i Dubai
Ni vet känslan där man står hela familjen och ser en fågel strax bredvid kameran som fullständigt får alla att le – såna finns det gått om i Dubai

Mellanösterns bästa vattenland – Atlantis the Palm

Lyxhotellet Atlantis the Palm är speciellt känt för vattenlandet Aquaventure Waterpark, som utsågs till Mellanösterns bästa vattenland av TripAdvisor förra året. Här finns några av världens mest adreanlin-framkallande vattenattraktioner som till exempel en nästan lodrät rutschkana, där golvet försvinner under dig. Familjer med yngre barn kan plaska runt i Splashers Play Area, med rutschkanor och lekområden anpassade för de minsta. Det finns även möjlighet att slappna av och ta en tupplur i en solstol vid flertalet pooler eller vid den privata stranden. Aquaventure Waterpark har också flera restauranger och butiker, där det finns möjlighet att inta måltider, köpa dricka, snacks och souvenirer.

 

Kvällsutflykt till Downtown Dubai

När mörkret faller framträder hjärtat av Dubai, det så kallade Downtown Dubai, med sitt rätta jag: med sitt stora utbud av restauranger, upplysta skyskrapor, dansande fontäner, glitter och glamour. Och med mer än 200 nationaliteter bosatta i staden, så är Dubai på många sätt också ett kulinariskt mecka, där familjer kan njuta av både kända och nya smakkombinationer. Innan eller efter middagen är det som upplagt för att njuta av en drink eller läskedryck med utsikt över The Dubai Fountain, den dansande fontänen som den också kallas, världens största fontänshow. De som sedan väljer en restaurang några våningar över marken, har även möjlighet att äta middag med utsikt över världens högsta byggnad, Burj Khalifa.

Ökensafari med BBQ-middag

Några kilometer från den pulserande storstadsmetropolen väntar en helt annan värld. En utflykt till den gyllengula, öde öknen är ett måste och skapar garanterat minnen för hela livet. En actionfylld jeepsafari ger den mest äventyrslystne fjärilar i magen, när bilen skumpar fram över sanddynerna. På eftermiddagarna finns möjlighet för både vuxna och barn att prova surftalangerna med så kallad sandboarding – surfing på sanden. Det finns också möjlighet att rida kamel och leva sig in i rollen som beduin för en stund, medan kamelen långsamt transporterar familjen framåt i sanden. När solen går ner över sanddynerna görs ett fotostopp så att alla deltagare får möjlighet att föreviga den magiska solnedgången. Ökenutflykten avslutas med en lokalinspirerad grillbuffé, med traditionell magdans och arabisk musik som underhållning.

Moderna och historiska Dubai

Dubai bjuder på en härlig mix av arabisk historia och modern storstadspuls. De modernare inslagen kan bland annat upplevas i Dubai Marina, vid Palm Jumeirah som ligger på den konstgjorda ön The Palm som är formgiven som en palm, och i det gigantiska shoppingcentret Dubai Mall. I Dubai finns också världens enda 7-stjärniga hotell – det 124 våningar höga Burj Al Arab – där turister bland annat kan njuta av en lyxig ”high tea” eller frukostbuffé med utsikt över hela staden.

Vill man uppleva Dubais historia – från de första bosättningarna till det Dubai vi känner till idag – bör man besöka det historiska området Bastakia och det 180 år gamla fortet Al Fahidi, som idag är Dubai Museum och ligger i stadsdelen med samma namn. Härifrån kan besökare ta en båttur med en traditionell båttaxi över Dubai Creek, och besöka flera av de traditionella marknaderna: den väldoftande Spice Souk och Dubais mest kända guldmarknad, Deira Gold Souk till exempel. De som är intresserade av kultur och religion bör inte heller missa den imponerande Jumeirah-moskén.

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här