Topp 10 restauranger i Dubai

0
1777
DTCM Brand colour Dubai UAE

Dubai samlar över 200 olika nationaliteter och det avspeglar sig även på restaurangerna i staden, här finns allt från enkla hål i väggen till 5 (eller 7!)-stjärniga fine-dining restauranger. Här kommer 10 tips för nästa resa till Dubai!

Topp 10 restauranger i Dubai

El Sur – tapas under bar himmel

Spanska restaurangen El Sur lockar med en stor terrass där vinden fläktar svalkande vilket är perfekt för värmetörstande nordbor som älskar att äta utomhus. Utsikten över havet lockar till kvällsdrinkar och middagar i solnedgången, eller kanske en längre spansk-inspirerad lunch innan siestan. På El Sur serveras traditionella tapas som ”padron peppers”, ”patatas bravas” och ”broken eggs” med spansk korv.

Gäster som föredrar en modern twist kan testa restaurangens innovativa och sofistikerade små rätter baserade på det iberiska köket.

Hitta hit: The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina, Umm Suqeim www.elsurdubai.com

Mazaher – med smak av Libanon

Mazaher bjuder på ett libanesiskt kök och klassisk tidlös elegans som är typisk för Libanon. Restaurangen har en livfull atmosfär och är en mötesplats där många samlas med familj och vänner över en traditionell meze-middag. Menyn består av både enkla och mer sublima libanesiska maträtter.

Hitta hit: Dubai World Trade Centre, www.mazaher-dubai.com

Amerikanska influenser på Weslodge

Weslodge är en kreativt cool, elegant och modern restaurang i chic ”rock and roll-stil”. Musik, design, mat och dryck med attityd kännetecknar denna restaurang som har tydliga influenser från Nordamerika. Menyn består av moderna, amerikanska maträtter som tonfisk-ceviche, rökig bifftartar och piri piri-glaserad kyckling.

Hitta hit: JW Marriott Marquis Dubai, Business Bay, www.weslodge.ae

Fish Beach Tavern – fisk från Medelhavet

Fiskrestaurangen Fish Beach Tavern ligger vid stranden med fantastisk utsikt över The Palm, och serverar färsk fisk från Medelhavet. Alla råvaror och ingredienser är handplockade i Turkiet och transporterade direkt till Dubai för att skapa en autentisk kulinarisk upplevelse av det Egeiska köket.

Hitta hit: Le Meridien Mina Seyahi Beach Resort & Marina, Umm Suqeim
www.fish-dubai.com

Seven Sands Restaurant – en inhemsk klassiker

Seven Sands serverar traditionella, inhemska maträtter baserade på stadens rika kulinariska traditioner, med lokala recept och lokala råvaror. Seven Sands meny är en enkel fusion av etniska smaker, med lokala influenser som serveras i en ljus och modern Dubai-atmosfär.

Hitta hit: The Beach, Dubai Marina, www.sevensandsrestaurant.com

Topp 10 restauranger i Dubai
Dont’t try this at home!

Antique Bazaar – en kunglig historia

Antique Bazaar är en prisvinnande indisk restaurang, kanske mest känd för att servera maträtter som historiskt härstammar från den indiska kungafamiljen. Antique Bazaar bjuder på en majestätisk miljö. Här serveras måltiderna i en stor matsal med läckra indiska trädetaljer, pampiga stolar, vinglas av guld och med lågmälda indiska toner i högtalarna.

Hitta hit: Four Points by Sheraton, Bur Dubai, www.antiquebazaar-dubai.com

“Cutting Edge” sushi på Nobu

Den internationellt erkända kocken Nobu Matsuhisa fortsätter att omdefiniera det japanska köket på Atlantis the Palm. En kombinaton av ”cutting-edge” och arabiska influenser skapar en distinkt urban måltidsupplevelse. Som ett komplement till menyn finns också en sushi bar och en ”sake lounge” som införlivats med klassiska signaturrätter och nya smaksensationer.

Hitta hit: Atlantis, The Palm Jumeirah, www.noburestaurants.com/dubai

Garden – med smak av Peru

Restaurangen Garden serverar peruanska maträtter – en av de hetaste mattrenderna just nu. Här samlas vänner för att umgås, varva ner och njuta av härliga peruanska smårätter tillsammans i en livlig atmosfär. Inredningen kännetecknas av väderbitna träbord, ombonad grönska och dunkelt ljus.

Hitta hit: JW Marriot Marquis Hotel, Sheikh Zayed Road www.jwmarriottmarquisdubailife.com/dining/garden

Tagine – hemma i Marrakech

Tagine är en restaurang i äkta marockansk stil. Ett flertal rum, valv och alkover kombineras för att ge gästerna känslan av att de befinner sig i ett verkligt, traditionellt hem i Marrakech. Inredningen består av tobaksfärgade väggar, lyktor, mattor och artefakter och bidrar till att skapa en sann marockansk upplevelse.

Hitta hit: One & Only Royal Mirage, Al Sufouh,
www.oneandonlyresorts.com/one-and-only-royal-mirage-dubai/cuisine/tagine

Le Petit Maison – en fusion av Frankrike och Italien

Cuisine Nicoise härstammar från gamla Genua och det franska medelhavsköket, och är restaurangen Le Petit Maison signum. En smakfusion som kännetecknas av lätt och hälsosam kokkonst med mycket fokus på lokala produkter som kronärtskockor, zucchini, citroner, oliver, tomater, paprika och kantareller. Restaurangens välkomnande och gemytliga atmosfär förstärks av det stora utbudet av ”sharing-plates” som finns att tillgå på menyn.

Hitta hit: Gate Village, Dubai International Financial Centre, lpmlondon.co.uk/dubai

Topp 10 restauranger i Dubai
Viktigt på finrestauranger att alltid ha 50 äpplen inom räckhåll

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här