Slipp köerna i Dubais nöjesparker

0
2181

I Dubai finns världens största inomhusnöjespark, ett stort vattenland och en stor samling av temaparker inom ett och samma område. För att ni ska få bästa möjliga upplevelse ni de besöker de populära parkerna, har Dubais Turistbyrå samlat några tips och tricks som är bra att känna till, t.ex. vilka tidpunkter det är minst besökare och köer, hur du kan dra nytta av telefonen för att planera besöket i förväg, och var födelsebarn går in gratis. Häng med!

Gratis inträde för födelsedagsbarn 

Vattenlandet Aquaventure på lyxhotellet Atlantis the Palm korades till Mellanösterns bästa vattenland av TripAdvisor 2015. Här hittar man några av världens mest adrenalinframkallande vattenattraktioner som barn kan uppleva helt gratis om vattenlandet besöks samma vecka som barnet fyller år. Enda kravet är att familjen registrerar barnet på hemsidan i förväg.

Ett hett tips är att se till att vara på plats med familjen strax innan vattenlandet öppnar kl. 10 för att försäkra sig om att man får de bästa solstolarna. Barnfamiljer som önskar en extra bekväm upplevelse och vill vara mer för sig, kan även hyra en så kallad ”cabana” med egna solstolar, hängmattor, vatten, frukt och en personlig butler.

Se till att hela familjen äter en stadig frukost innan ankomst – och glöm inte vattenflaskor och solkräm!

Övernatta med 100 attraktioner på gångavstånd

På Dubai Parks and Resorts, som har regionens största samling av temaparker på ett och samma område, finns nästan 100 attraktioner och upplevelser fördelade på tre olika temaparker: LEGOLAND®, MOTIONGATE™ och Bollywood Parks™. Några av höjdpunkterna man inte bör missa är Shrek’s Sump i MOTIONGATE™, den imponerande Bollywood-musikalen i Bollywood Parks™ och berg- och dalbanan i kungens medeltidsborg på LEGOLAND®. De tre parkerna förbinds av ett område som heter Riverland™ Dubai. Här finns ett stort urval av restauranger och butiker, perfekt för att ta en paus mellan attraktionerna och för att äta lunch eller mellanmål.

Den som vill slippa de största folksamlingarna och köerna rekommenderas att besöka parkerna tidigt på dagen, mellan söndag och torsdag. Vill man utforska området under flera dagar är det möjligt att övernatta på familjehotellet Lapita™ som ligger på gångavstånd till alla parkerna.

Planera besöket med en app

På världens största inomhusnöjespark, IMG Worlds of Adventure, kan barn och alla som är unga i sinnet uppleva de populära Superhjältarna från Marvel, kända figurer från Cartoon Network och förhistoriska dinosaurer. Genom att ladda ned IMG Worlds of Adventure-appen till iOS eller Android innan man besöker parken, kan man dra nytta av appens inbyggda GPS-system för att enklare ta sig runt och hitta rätt i parken. I appen finns också information om alla attraktioner och områden som gör det enklare att planera besöket på förhand, så att familjen får ut så mycket som möjligt av upplevelserna.

Missa inte roliga attraktioner baserade på figurer som Ben 10, Powerpuff-, Adventure Time och LazyTown i Cartoon Network-området, eller möt hjältarna från Avengers och hjälp Spider-Man bekämpa Doctor Octopus i Marvel-världarna. Alla som gillar höga hastigheter bör inte missa att ta en åktur i den 1,1 km långa berg- och dalbanan The Velociraptor, som ligger i dinosaurlandet och når en fart på 100 km/h på 2,5 sekunder.

Läs mer om familjevänliga nöjesparker och attraktioner på: www.visitdubai.com

Generella tips till Dubais nöjesparker:

  • Undersök i förväg om det brukar vara mindre besökare vissa dagar och därmed kortare köer till attraktionerna.
  • Gör en översikt över vilka områden och attraktioner ni inte vill missa i parken och prioritera i vilken ordning ni vill uppleva dem.
  • Surfa på parkens hemsida innan besöket och ta del av dagsaktuella nyheter och information om vad som är på gång.
  • Ta med rikligt med vatten, solkräm, tunna, sköna kläder och bekväma skor (samt sandaler till vattenlandet).
  • Ofta finns det pengar att spara genom att boka entrébiljetten hemifrån – till exempel via en researrangör eller via parkens webbsida.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här