Nya upplevelser och matställen i Dubai 2021

0
428

I Dubai väntar ett imponerande utbud av upplevelser, aktiviteter och matställen – och det tillkommer hela tiden fler. Här listar vi 5 nya upplevelser och matställen som nyligen öppnat eller öppnar under 2021, bland annat ett nytt framtidsmuseum och en ny exklusiv ökenupplevelse med traditionell arabisk middag.

Båttur med övernattning på Dubai Creek

I Dubai finns numera möjlighet att checka in på ett flytande hotell och kombinera en minikryssning med övernattning på Dubai Creek. Det är hotellkedjan Address Hotels + Resorts som nyligen lanserat möjligheten att hyra en privat båt på 85 fot: The Boat by Address. Besökare har därmed möjlighet att uppleva Dubai från vattnet och se några av stadens mest ikoniska platser som Dubai Creek Harbour och Burj Khalifa från en ny vinkel. Båten har tre rum, ett välutrustat kök, en stor matplats och ett mysigt allrum. På båtens översta däck finns även en grillyta, där man kan njuta av lunch eller middag med utsikt över vattnet och Dubais skyline.

Futuristisk museumsupplevelse – Museum of the Future Dubai

Det arkitektoniska Museum of the Future välkomnar inom kort besökare att utforska framtiden när museet slår upp dörrarna senare i år. Den 77 meter höga torusformade byggnaden har ritats av en lokal arkitektfirma och klätts med stålpaneler med arabisk kalligrafi som lyser upp fasaden när mörkret faller på. Museets utställningar kommer bland annat fokusera på utvecklingen av resurser i den yttre rymden och framtida utmaningar inom hälsa, transport och energi.

Fusionsmat med smak av Japan, Brasilien och Peru

En av Londons mest berömda restauranger, SUSHISAMBA, öppnar en filial i Dubai under 2021, i det nyöppnade hotell- och lägenhetskomplexet The Palm Tower på ö-formationen Palm Jumeirah. Fusionsrestaurangen kombinerar smaker från det japanska, brasilianska och peruanska köket och med ett läge på 51:a våningen är restaurangens besökare utöver god mat, även garanterade en fantastisk panoramautsikt över havet och Dubai Marina.

SUSHISAMBA Dubai

Arabisk afton i öknen

Utflyktsarrangören Arabian Adventures adderade nyligen en ny, exklusiv, privat matupplevelse i Dubai Desert Conservation Reserve till sin portfölj av autentiska upplevelser. Efter en timmes bilresa från Dubai centrum blir deltagarna serverade kanapéer och bubblor i solnedgången – med öknen och de röda sanddynerna som bakgrundskuliss. Därefter förs gästerna till bords under stjärnhimlen där en privat servitör och kock tillreder ett urval av grillade arabiska kött- och skaldjursrätter. Till dessert serveras traditionella arabiska desserter. Före och efter middagen finns möjlighet att utforska omgivningarna, beskåda stjärnhimlen genom ett teleskop eller njuta av tonerna från en traditionell musiker. Transport till och från deltagarnas hotell i Dubai är inkluderat i priset.

Arabisk afton i öknen

Världens högsta pariserhjul

Inom kort öppnar pariserhjulet Ain Dubai, på ön Bluewaters Island, som med sina 210 meter blir det högsta i sitt slag i världen. Härifrån kan besökare njuta av en imponerande 360 graders utsikt över Dubais skyline och Dubai-ikoner som bland annat Burj Al Arab, Palm Jumeirah och Burj Khalifa. En tur tar 48 minuter och i var och en av de 48 kapslarna finns plats till 30 personer.

Världens högsta pariserhjul

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här