Mercedes-inredning på Emirates

0
990
Mercedes-inredning på Emirates

När flygbolaget Emirates nu lanserar en helt nya förstaklass-kabin i sina Boeing 777, är det med en klar känsla av Mercedes-Benz. De nya privata kupéerna är inspirerade av interiören i Mercedes S-Klass och vid landning i Dubai erbjuds förstaklasspassagerarna transfer till sin slutdestination i nya S-Klass.

Mercedes-inredning på Emirates

Emirates var 2003 först i världen med att erbjuda private sviter eller kupéer för sina förstaklasspassagerare. Något som idag allt fler av alla världens stora flygbolag antingen erbjuder eller planerar att erbjuda.

I den helt nya förstaklasskabinen som nu introduceras på bolagets Boeing 777-flotta har man gått ett steg längre och inspirationen från Mercedes S-Klass är tydlig.

– Det här är ett samarbete som verkligen för samman två varumärken som står för innovation, kvalitet, lyx och komfort, säger Emirates VD Tim Clark.

Flyg som i en S-Klass

Samarbetet började för tre år sedan med ett möte i England där team från de båda företagen träffades för att diskutera det senaste i teknologi och design i de två branscherna och för att lära sig förstå varandras villkor.

Efter tre år av skisser och tester rullas den nya kabinen nu ut. Den privata kupén sägs ge en ny dimension av lyx i luften med gott om plats och med garanterad ostördhet. Både reglage, material och inte minst stämningsbelysningen känns igen från Mercedes S-Klass.

Mercedes-inredning på Emirates

Väl på plats i Dubai fortsätter Mercedes-känslan för den som flyger första-klass. Då står en Mercedes S-Klass med chaufför beredd att köra dig hela vägen till din slutdestination. Och på vägen hem är det en en likadan bil som hämtar dig för resan till flygplatsen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här