Emirates Flight Catering börjar återanvända förpackningar

0
434

Att flyga till Dubai från Stockholm t/r innebär CO2e-utsläpp på ca 2.20 Ton* men flygbolagen gör vad de kan i det lilla för att minska klimatavtrycket.

Emirates Flight Catering, som sköter flygbolaget Emirates måltider ombord, har tagit fram en ny förpackningslösning. Kartongförpackningar har bytts ut till återanvändbara lådor för att transportera företagets omkring 100 000 måltider dagligen. Den nya förpackningslösningen som är ett av flera initiativ detta år för att minska klimatpåverkan kommer att spara 750 ton pappavfall – motsvarande 260 000 m² (65 tunnland) skogsmark årligen.

Hållbarhetsfrågan är otroligt viktig för oss. Utöver våra vertikala jordbruks- och solkraftsprojekt är vår nya förpackningslösning det tredje viktiga miljöinitiativet vi har lanserat bara i år. Vi fortsätter utmana våra processer och arbetsmetoder för att säkerställa högsta möjliga nivå av miljöeffektivitet i vår verksamhet och minska vårt miljöavtryck,

Saeed Mohammed, VD för Emirates Flight Catering.

Emirates Flight Catering har tagit ytterligare initiativ för miljön under året. I september togs ett modernt solkraftssystem i bruk i Emirates Flight Caterings lokaler. Solkraftsystemet förväntas generera 4 195 megawatt-timmar av el årligen och minska koldioxidutsläpp med 3 miljoner kilo per år.

Tillsammans med det amerikanska företaget Crop One Holdings Inc. har Emirates Flight Catering även investerat i världens största vertikala jordbruksanläggning. Anläggningen som är över 12 000 kvadratmeter förväntas producera 2 700 kg högkvalitativa bladgrönsaker, helt fria från bekämpningsmedel. Lösningen innebär dessutom att betydligt mindre vatten går åt – 99 procent mindre vatten än odling av grönsaker på utomhusfält. Dessutom minskas transportavståndet markant.

Emirates Flight Catering har ett omfattande återvinningsprogram. Varje månad tar man exempelvis till vara på:

  • 130 000 kg kartong
  • 4 000 kg papper
  • 14 000 kg aluminiumburkar och folie
  • 120 000 kg glasflaskor
  • 10 000 kg plastflaskor

Bra jobbat Emirates!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här