Emirates firar fem år av direktflyg till Dubai från Sverige

0
1025

Den 4 september 2013 invigde Emirates, världens största internationella flygbolag, sin flyglinje mellan Dubai och Stockholm, när deras Boeing 777-200LR landade på Arlanda cirka klockan 12 lokal tid. Nu firar flygbolaget fem år av framgångsrik verksamhet i Sverige.

Sedan invigningen har mer än en miljon passagerarna rest mellan de två städerna och tack vare den höga efterfrågan kommer Emirates från och med den 1 december att erbjuda dubbla avgångar per dag mellan Dubai och Stockholm.

Idag flyger Emirates Boeing 777-300ER på flyglinjen som förbinder svenska passagerare till över 160 destinationer i 86 länder. Under de senaste fem åren har efterfrågan på Emirates erbjudande mellan Sverige och Dubai ökat. Bara det senaste året har flygbolaget sett en ökning på nästan 50 procent fler passagerare jämfört med det första verksamhetsåret.

 

De mest populära resmålen för svenskar som reser med Emirates är Dubai, Thailand, Bali och öar i Indiska Oceanen som Maldiverna. Emirates har också bidragit till tillväxten av utländska turister till Sverige, särskilt från Förenade Arabemiraten, Thailand, Australien, Indien och Sydafrika.

Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates är stolt över framgången:

”Vi är stolta över att ha nått denna femåriga milstolpe. Det faktum att vi börjar med våra dubbla avgångar från och med den 1 december visar hur populär flyglinjen är och vi ser mycket fram emot de närmaste fem åren i Sverige”

Bilden: Björn Ekegren

Passagerare på Emirates flygning till och från Stockholm får njuta av ett varmt välkomnande och service från flygbolagets multinationella kabinpersonal. Det totala antalet svenskar som arbetar för Emirates är 174 personer varav 73 personer är en del av kabinpersonalen och 75 personer är piloter. Övrig svensk personal uppgår till 26 personer.

Passagerare på nästan alla Emirates flyg har tillgång till Wi-Fi för att hålla kontakt med familj och vänner samt Emirates prisbelönta underhållningssystem ice. Det har upp till 3 500 kanaler med filmer, TV-program, musik och podcasts, inklusive svensk musik och TV.

Emirates SkyCargo-verksamhet gör flygbolaget till en viktig länk för företag i Sverige och i Förenade Arabemiraten genom att varor skickas snabbt och effektivt. Sedan 2013 har Emirates SkyCargo fraktat över 65 000 ton import- och exportvaror mellan de två länderna. Den totala handeln uppgick 2017 till 697 miljoner euro där export från Sverige stod för 94 procent. Stora exportmarknader för Sverige är Mellanöstern samt södra Asien och Sydostasien. Populära varor på flyglinjen inkluderar industriella komponenter, telekomutrustning, läkemedel, och hälsovårdsprodukter samt fordonsdelar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här