Dubai Fitness Challenge 2019 – 5000 gratisaktiviteter runt om i staden

0
392
Dubai Fitness Challenge 2019

Svenskar som besöker Dubai i samband med höstlovet kan se fram emot en aktiv semester med möjlighet till 5000 gratisaktiviteter runt om i staden. 18 oktober till 16 november arrangeras nämligen Dubai Fitness Challenge för tredje gången. Under den 30 dagar långa sportfestivalen finns möjlighet att delta på olika sportaktiviteter som bland annat cykling, fotboll, kajak, promenader, yoga och wellness. Samtliga aktiviteter är gratis.

Mellan den 18 oktober och 16 november kan svenskar som besöker ökenmetropolen Dubai kombinera klassisk solsemester och ökensafari med aktiva sportupplevelser i samband med att Dubai Fitness Challenge arrangeras för tredje året i rad.

Utöva en fysisk aktivitet i 30 dagar – minst 30 minuter om dagen

Den månadslånga sportfestivalen är precis som namnet antyder, en ”utmaning” till såväl invånare som besökare, att utöva en fysisk aktivitet i 30 dagar – minst 30 minuter om dagen. Under de 30 dagarna finns möjlighet att delta i mer än 5000 gratis sport och -fitnessaktiviteter på olika platser runt om i Dubai. Festivalprogrammet inkluderar en mix av aktiviteter som cykling, fotboll, kajak, promenader, yoga och wellness. Festivalens deltagare har dessutom möjlighet att delta i ett nytt världsrekordförsök – när världens största HIIT-träningspass arrangeras lördagen den 26 oktober, under ledning av fitnesstjärnan Joe Wicks.

Dubai Fitness Challenge är ett initiativ som har som mål att inspirera till en mer aktiv livsstil, oavsett ålder, nivå och intresse. 2018 deltog mer än en miljon lokalinvånare och besökare i arrangemanget, en ökning med 34 procent jämfört med premiäråret 2017. I år hoppas Dubais Turistråd att kunna inspirera ännu fler att delta och uppmuntra såväl unga som gamla till 30 minuters fysisk aktivitet om dagen, under de 30 dagar som festivalen pågår.

Dubai Fitness Challenge är ett initiativ av Dubais kronprins, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum och har som mål att göra Dubai till världens mest aktiva stad.

Svenskar som reser till Dubai i perioden 18 oktober till den 16 november och som vill få en överblick över alla gratisaktiviteter som pågår under Dubai Fitness Challenge, kan ladda ner festival-appen i sin telefon eller besöka www.dubaifitnesschallenge.com.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här