Dubai en av världens bästa städer att besöka 2020 enligt Lonely Planet

0
526
Dubai en av världens bästa städer att besöka 2020

Guidebokföretagets Lonely Planet har just utsett Dubai till en av världens bästa städer att resa till 2020. Listan är framtagen av Lonely Planets redaktion och en grupp reseexperter. På listan nämns emiratet som en av tio ”must-visit-städer” för resenärer under det kommande året, på grund av dess unika kombination av ikoniska sevärdheter och underhållande upplevelser, utomhus- och naturupplevelser samt ”gränsöverskridande markörprojekt” som tillsammans fortsätter göra Dubai till ett populärt resmål.

Att bli erkänd som ledande resedestination av Lonely Planet är ett bevis på Dubais dynamiska utveckling som resedestination – och med stöd från ett av världens ledande guideboksföretag ökar intresset för emiratet inför kommande år. I linje med vårt mål att bli världens mest besökta stad, kommer vi att fortsätta att arbeta för att stärka intresset för Dubai bland globala resenärer genom innovativa, effektiva och strategiska initiativ 2020 och framåt

Issam Kazim, VD, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing

Dubai har något för alla, vare sig man är ute efter en romantisk resa, en storstads- eller familjesemester eller en resa med fokus på kulturella eller gastronomiska upplevelser

Dubai är känt för sin ”drivkraft” att söka nya världsrekord, vilket lockar besökare. Maten är underbar, shopping och nattliv är i världsklass. Samtidigt har Dubai inför Världsutställningen år 2020 utvidgat sitt utbud av attraktioner, som nu inkluderar det enorma pariserhjulet Ain Dubai, Al Shindagha Museum och Jameel Arts Center,

Tom Hall, VP of Experience, Lonely Planet.

Lonely Planets tips till de som besöker Dubai år 2020:

Kommande attraktioner

 • Som värd för Världsutställningen 2020 ser Dubai fram emot att välkomna 25 miljoner besökare mellan den 20 oktober 2020 och 10 april 2021, och blir den första världsutställningen i Mellanöstern.
 • Museum of the Future är en unik inkubator som utforskar framtiden för vetenskap, teknik och innovation – förkroppsligad av en så kallad torus-struktur byggd i rostfritt stål med arabisk kalligrafi.
 • En annan höjdpunkt är världens högsta pariserhjul, Ain Dubai, som är 250 meter högt och kan upplevas på Bluewaters Island. Härifrån har du en fantastisk utsikt över stadens kustlinje och berömda landmärken som Burj Al Arab, Palm Jumeirah och Burj Khalifa.

Konst, kultur och kulturarv

 • Al Seef-området i närheten av ikoniska Dubai Creek är det senaste nya utvecklingsprojektet i Dubais historiska distrikt – som möter den växande efterfrågan av kulturupplevelser.
 • Dubais historia som fiskeby väcks till liv med en avancerad multimediaupplevelse på Al Shindagha Museum. Samtidigt kan en samling föremål som går tillbaka till 3000 före vår tid upplevas på Dubai Museum, vilket ligger i en av stadens äldsta byggnader, Al Fahidi Fort.
 • De charmerande ”souk’erna” – marknadsplatserna – i gamla Dubai är fortfarande en viktig del av vardagen och handeln i staden. En promenad genom dessa är ett måste – oavsett om det är Spice Souk som säljer kryddor och örter, Gold Souk där du hittar det bästa i guld, silver och ädelstenar, Perfume Souk där du kan utforska arabiska dofter eller Textile Souk som sitter på färgglada tyger, fina silkestyg och bomull.
 • Jumeirah-moskén kan du uppleva islamisk konst på mycket nära håll. Moskén är byggd i sten enligt Fatimid-tradition och har två minareter på varje sida av den stora centrala kupolen.
 • Det nyöppnade Jameel Arts Center har tio gallerier fördelade på tre våningar – sammanflätade med uteplatser, terrasser och ökenträdgårdar.
 • Gourmander kan följa med på en guidad mattur med Frying Pan Adventures och utforska Dubais dolda gastronomiska delikatesser på bakgatorna, i slingrande gränder och på lokala marknader i den gamla delen av Dubai.

Dubais ikoner

 • Världens högsta torn, Burj Khalifa, behöver inte mycket till introduktion. Med 828 meter fördelade över 162 våningar är byggnaden en omisskännelig del av stadens silhuett. Byggnaden är ansluten till Dubai Mall – ett nav för shopping, underhållning och fritidsaktiviteter.
 • Det segelformade Burj Al Arab är en av Dubais mest ikoniska attraktioner och världens lyxigaste hotell, vilket garanterar exceptionell service – från guldinredning till pampiga sviter och unika matupplevelser.
 • Madinat Jumeirah är inspirerad av ett arabiskt citadell med tre boutiquehotell, restauranger samt butiker förenade av en konstgjord flod som kan korsas i traditionella båtar, så kallade abras.

Strand- och utomhusupplevelser

 • Bland Dubais strandpromenader finns till exempel La Mer och Kite Beach som bjuder på underhållning, äventyr och vattensporter för alla åldrar.

Ovanstående urval av attraktioner – och många fler – garanterar Dubai dig en reseupplevelse likt ingen annan. Staden bör upplevas för att verkligen förstå den och med dess idealiska läge, som gör staden till ett uppenbart val för en mellanlandning på väg till Asien eller Afrika, är det nu mer lättillgängligt än någonsin att utforska Dubais många miljöer.

Läs mer om Lonely Planets rekommendationer här.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här