Därför är Dubai perfekt för barnfamiljer

0
1047

Andelen svenskar som väljer att spendera vintersemestern på varmare breddgrader ökar stadigt. Nu satsar Sveriges största researrangör Ving stort på ökenstaten Dubai, ett av säsongens trendresmål. Under de första 8 månaderna i år reste 40% procent fler resenärer till Dubai med Ving jämfört med året innan.

Solsäkert utan jetlag, barnvänliga stränder och aktiviteter för alla åldrar har gjort att Dubai blivit ett populärt vinterresmål för barnfamiljer. En bekväm flygtid på sex timmar och en tidsskillnad på max tre timmar bidrar också till populariteten.

När höstlovet står för dörren drömmer sig många svenskar bort till mildare klimat. Det märks tydligt i bokningsstatistiken hos Sveriges största researrangör Ving, som nu satsar stort på ökenstaten Dubai. Antalet resenärer som reste till Dubai med Ving under de första 8 månaderna i år ökade med 40 procent* jämfört med året innan och destinationen spås bli ett hit-resmål även fortsättningsvis:

– Svenskarna reser generellt mer och mer och vi ser en ökad efterfrågan på solsäkra vinterdestinationer.  Samtidigt söker resenärerna hotell av hög kvalitet och de vill ha tillgång till ett stort urval av aktiviteter, goda matupplevelser och bra shoppingmöjligheter. Allt detta hittar man i Dubai, endast sex timmars flygresa från Sverige, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Dubai är framför allt ett bra alternativ för barnfamiljer. Här finns möjlighet att kombinera badsemester vid pool och strand med några av världens främsta temaparker och familjeupplevelser:

– Dubai har massor av kul för barnfamiljer. Utöver stränderna, som generellt är barnvänliga, finns oändliga möjligheter för annorlunda upplevelser. I de nyöppnade temaparkerna kan familjen uppleva kända fantasivärldar och prova på nöjen och åkattraktioner av hög kvalitet. Och så har vi så klart det stora akvariet i Dubai Mall och inomhusskidbacken i Mall of Emirates, som också är populära attraktioner bland leksugna i alla åldrar, berättar Magdalena Öhrn.

Hon framhäver också den korta tidsskillnaden som en stor fördel:

– Med bara två timmars tidsskillnad, tre under vinterhalvåret, så slipper man använda de första dagarna åt jetlag och att försöka vända på dygnet. Det är något som många barnfamiljer värdesätter. Den minimala tidsskillnaden och korta flygresan gör också att det funkar att åka för en vecka, i samband med skollov som till exempel höst- sport- och påsklov, säger hon.

Den senaste tiden har det öppnat en rad nya tema- och nöjesparker för barnfamiljer i Dubai. Bland annat världens största inomhus-temapark, IMG Worlds of Adventure; Mellanösterns första LEGOLAND® med det tillhörande vattenlandet LEGOLAND® Water Park. LEGOLAND® Dubai ingår i Dubai Parks and Resorts, regionens största temapark med närmare 100 olika nöjesattraktioner inom ett och samma område.
Förutom det stora utbudet av aktiviteter på själva resmålet kan även flygturen betraktas som en attraktion i sig, menar Magdalena Öhrn:

– Vi flyger till Dubai i ett av världens största flyg och med ett av världens främsta flygbolag. Det är också en mäktig upplevelse för många barn. Under flygningen kan familjen mysa framför en film tillsammans eller utmana varandra i olika spel ombord. Det gör flygresan till en rolig upplevelse och mycket mer än bara en transportsträcka.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här