Babymoon i Dubai – här är de bästa tipsen

0
595
Babymoon i Dubai

En babymoon är den sista semesterresan ett par som väntar barn gör innan bebisen föds. För somliga är det även den sista chansen på ett tag att unna sig en lyxig resa. Här kommer lite tips på hur man genomför en babymoon samt varför Dubai är den perfekta destinationen i höst och vinter.

Även om babymoon-konceptet har funnits ett tag är det fortfarande okänt för vissa, men det ökar i popularitet. Det kan bero på att ett barn är en radikal förändring i ett pars liv, och även om födseln är en efterlängtad händelse vill många dra nytta av tiden innan barnet kommer till världen.

Babymoon-tips

 • Tid – den bästa tidpunkten att resa är mellan vecka 13 och 27. Om du planerar att resa med Emirates efter vecka 29 behöver du ett utlåtande från din läkare. Mer information och råd finner du här.
 • Destinationen – syftet med resan är att njuta av kvalitetstid med din partner så välj ett romantiskt resmål som erbjuder både avkoppling samt sevärdheter. Försök att minimera själva restiden eftersom en flygresa på över 10 timmar kan vara påfrestande för en gravid kvinna.
 • Planera – när ni väl bestämt er för babymoonens destination är det viktigt att samla information om var närmaste sjukhus ligger om det skulle uppkomma ett behov att söka vård.
 • Packa rätt – en graviditet kan vara påfrestande för somliga kvinnor. Kom därför ihåg att packa bekväma plagg och skor som är promenadvänliga.
 • Rör på dig – när du väl sitter på flygplanet, se då till att röra på dig minst en gång i timmen för att förbättra blodcirkulationen. Försök även att stretcha kontinuerligt under hela flygresan och sitt aldrig med benen i kors för att minska risken för blodproppar. På Emirates prisbelönta underhållningssystem ice kan du ta del av bra hälsotips.
 • Koppla av – planera inte in för många aktiviteter på resan. Se istället till att ta det lugnt och njuta av varandras sällskap innan den nya familjemedlemmen anländer.

Babymoon i Dubai

Björn Ekegren, Sverigechef för Emirates tycker såklart att Dubai är det bästa valet:

– Dubai är en av de bästa destinationerna för svenskar som vill åka på babymoon i höst och vinter. Staden har ett varmt klimat, bra hotell och fantastisk mat. Dessutom är flygtiden bara cirka 6 timmar lång

Babymoon i Dubai

Babymoon i Dubai

 • För de som vill lyxa till det på babymoonen har Dubai ett fantastiskt utbud vad gäller 5-stjärniga hotell. Det mest extravaganta är Burj al Arab som anses vara världens lyxigaste hotell (det enda 7-stjärniga hotellet i världen).
 • Besök en av Dubais många stränder. Det finns både de som är öppna för allmänheten, som Jumeirah Beach Park, samt privata stränder som är anslutna till hotell, för besökare som kan tänka sig att betala en avgift. Upptäck det varma vattnet på Kite Beach, ta en selfie framför Burj al Arab eller koppla av och njut av fantastisk mat på en av restaurangerna på Dubais nya strandnära område La Mer.
 • Besök det berömda Dubai Mall som är en av världens största shopping- och underhållningsdestinationer. Där finns en mängd butiker för blivande föräldrar som exempelvis Bonpoint, Jacadi, Il Gufo och Petit Bateau.
 • För de par som vill ta fina gravidbilder är Dubai Miracle Garden en perfekt plats. De över 45 miljoner blommorna på 72 000 kvadratmeter skapar en fin fotobakgrund.

Babymoon i Dubai

 • Eftersom gravida kvinnor behöver skämmas bort lite extra är ett besök till ett av Dubais hotells många spaanläggningar ett måste. Där kan den blivande mamman unna sig lite egentid.
 • Dubai har flera restauranger som serverar rätter från världens alla hörn, inklusive det arabiska köket. De som eftersöker en fantastisk utsikt över den arabiska viken bör testa Pierchic som är känd som en av Dubais mest romantiska restauranger.

 Läs mer om saker att göra i Dubai

Topp tio restauranger i Dubai

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här