Aktiv semester i Dubai – 7 tips!

0
891
Aktiv semester i Dubai

Semester i Dubai – bara ta det lugnt vid poolen och göra en utflykt till öknen? Många förknippar soldränkta Dubai med lata dagar vid poolen, stranden, kanske lite shopping och någon utflykt.

Mindre känt är stadens utbud av sport- och träningsaktiviteter. Dubai bjuder bland annat på cykelvänliga vägar i öknen, nybörjarvänlig surfing, natursköna vandringsstigar, ridning, löparrundor längs havet och yoga på stranden.

Här kommer 7 tips för en aktiv semester i Dubai!

1. Cykling i öknen

En av Dubais bästa cykelupplevelser är Al Quadra Cycle Track, en nästan 100 kilometer lång cykelsträcka som passar för både elit- och motionscyklister. Bästa tiden att besöka området är tidigt på morgonen i samband med att solen går upp över öknen. Och har man tur, kanske man även får sällskap av till exempel antiloper och hästar under cykelturen. På flera ställen längs stäckan finns möjlighet att hyra cyklar, träningsutrustning och möjlighet att fylla på energidepåerna, som på The Cycle Bistro till exempel. 2030 har Dubai som mål att erbjuda en total sträcka av 850 km cykelbanor – en ökning från dagens 316 km.

 

2. Nybörjarvänlig surfing

Surfing är populärt i Dubai –  inte minst bland nybörjare eftersom vågorna är relativt “snälla” och lätta att öva i. På Surf House Dubai finns det mesta en surfare behöver – inklusive undervisning på alla nivåer och uthyrning av surfbrädor. Surf House finns på två olika adresser: den ena ligger vid Sunset Beach i Jumeirah och har även ett populärt surfkafé, Single Fin, som serverar hälsosam mat och dryck. Den andra ligger på Nikki Beach Hotel – ett strategiskt läge för den som önskar hänga vid stranden långt in på småtimmarna. Om vågorna vissa dagar inte är nog stora att surfa i, finns i stället möjlighet att ta lektioner i stand up paddle-boarding eller att hyra en SUP-bräda och träna på egen hand.

 

3. Bergsvandring

Hatta-lagunen är med sitt turkosa vatten vid foten Al Hajar-bergen ett av Dubais vackraste naturområden. Det karja landskapet är idealiskt för vandringar, med vandringsstigar som passar både motionärer och mer erfarna vandrare. Vill man uppleva området från vattnet finns även möjlighet att hyra kajak eller trampbåt.

 

4. Kitesurfing

Kitesurfing har på senare år blivit en omåttligt populär sport i Dubai – här finns till och med en strand med samma namn: Kite Beach. Börja med att hyra utrustning och boka en introduktionslektion hos till exempel Dukite eller Kite Zone Dubai – och avsluta dagen på matmarknaden vid Kite Beach eller på ett av de mindre och avslappnade matställena i det nya hippa strandområdet La Mer.

 

5. Ridning

Ridning är en populär och traditionsrik sport i Mellanöstern och det går att boka ridlektioner och ridturer på egen hand på många platser i Dubai. Al Jiyad Stables är ett populärt ställe, de erbjuder uthyrning av alla typer av utrustning och ger alla möjlighet att rida – oavsett om man är nybörjare eller en mer van ryttare.  Flera av dem är tidigare kapplöpningshästar som ridits av framstående elitryttare.

 

6. Joggingturer

Dubai är ett paradis för joggare – det finns löparbanor på många platser runt staden. En av de mest populära är den 14 km långa sträckan längs Jumeirah-kusten, som sträcker sig från Dubai Marine Beach Resort & Spa, över Dubai Water Canal och ända bort till Kite Beach och det ikoniska hotellet Burj Al Arab. På Palm Jumeirah finns också två populära löparrundor, på fyra respektive 11 km. För joggare med intresse för tävlingar arrangeras årligen ett antal löparlopp, som till exempel The Standard Chartered Dubai MarathonDubai Desert Road Run och Dubai Spartan Race.

 

7. Gratis yoga på stranden

Utomhusyoga är populärt i Dubai och på The Beach mittemot JBR arrangeras gratis morgonyoga fyra dagar i veckan (oktober-maj). Hotell som Fairmont Palm Hotel & Resort har också hakat på trenden och arrangerar varje månad yogalektioner i samband fullmåne. Det anordnas även yogafestivaler som till exempel Yoga Fest, som går av stapeln 15-17 november 2018 och XYoga’s Feel Yoga på Kite Beach. Inom kort kommer det även finnas möjlighet att delta på yogaevents i öknen, i det nya naturreservatet Al Marmoom Desert Conservation Reserve.

Vad skulle du helst göra? 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här