6 mysiga julupplevelser i Dubai

0
725

Den som drömmer om att fira jul på varmare breddgrader kan i Dubai uppleva alltifrån julmarknader, julsång och julparader till den ikoniska baletten Nötknäpparen och en julshow med Snövit och de sju dvärgarna.

Här kommer tips på  6 mysiga julupplevelser i Dubai!

#1. Förtrollande vinterträdgård

I december månad förvandlas Habtoor Palace till ett förtrollande vinterlandskap med glittrande julpynt och julmusik i palatsets vackra trädgård. Här kan man insupa doften av ingefärskakor och varm choklad, samtidigt som kan bjuds på uppträdanden från olika konstnärer och akrobater. För de yngsta finns även möjlighet att träffa jultomten och ta bilder med honom för att föreviga minnet.

#2. Vinterlandskap i öknen

Mellan den 10-21 december förvandlas ökenresorten Bab Al Shams till ett förtrollande äventyrsland med mysiga julupplevelser för alla åldrar. Aktiviteterna inkluderar bland annat julpyssel och sång kring den 12 meter höga och vackert pyntade julgranen. Det finns även 50 julbodar på området där man kan stilla sötsuget med ett stort urval av julgodis och fram till den 24 december serveras en julinspirerad afternoon tea på Ya Hala lounge bar. På Julafton, Juldagen och Annandag Jul erbjuder hotellet dessutom speciella julmenyer för sina gäster. 

#3. Jultraditioner från hela världen

Mellan 20-28 december förvandlas även världsutställningen Expo 2020 i Dubai – där 192 utställare från olika länder deltar – till en stor julutställning med julgranar, julklappar och pynt från respektive länder, både traditionellt och med en mer modern twist. På programmet står julearrangemang för alla åldrar med julsånger, underhållning och en daglig julparad. Al Wasl Plaza som är mittpunkten och hjärtat av Expo 2020, förvandlas också till ett magiskt vinteräventyrsland och bjuder på en spektakulär julshow varje kväll.

#4. Julföreställningar i operahuset 

23-25 december uppförs det berömda Nötknäpparen på Dubais operahus. I uppsättningen medverkar balettdansörer från den ryska nationalbaletten – som framför berättelsen till tonerna av den ryska kompositören Tchaikovskys mest kända stycken. I slutet av månaden, 27-29 december framför den ryska nationaloperan det tidlösa mästerverket Tosca – en melodramatisk berättelse om kärlek, mord och politik, ackompanjerade av en trollbindande liveorkester.

#5. Teater i shoppingcenter

I Mall of the Emirates kan man mellan den 14-27 december uppleva teaterstycket Snövit och de sju dvärgarna, som med färgglada kostymer bjuder in publiken att medverka både på scenen och sjunga med i sångerna.

#6. Sov under stjärnorna

Vill man testa en helt unik och annorlunda julupplevelse kan man tillbringa en lyxig natt under den stjärnklara himlen – mitt ute i öknen – på Sonara Camp. I samband med jul serveras en speciell julmeny och det arrangeras olika julaktiviteter med möjlighet att till exempel dekorera pepparkakshus, träffa jultomten och uppleva en breakdanceföreställning med tomtenissar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här