5 tips för att inte bli uttråkad på flygresan!

0
691
5 tips för att inte bli uttråkad på flygresan!

Är du en person som älskar att flyga och helst tar en fönsterplats så du kan drömma dig bort medan du glider fram över molnen? Eller blir du snabbt uttråkad och vill ha tips på vad du kan hitta på under flygningen?

Flygbolaget Emirates har tagit fram fem tips för dig som är den uttråkade typen, som gärna snicksnackar med grannarna på flyget och som inte bangar på att köra lite stretchövningar i gången!

1. Snacka med grannen

Att resa och flyga till andra länder öppnar upp möjligheten att träffa nya människor. Ta chansen att lära känna din granne och fråga dem om deras vardag och kommande semester. För den som är lite blyg kommer här förslag på några fraser som kan starta konversationen:

–        Vad ska du göra när du kommer fram till [destinationen]?

–        Har du varit på [destinationen] förut, vad ska jag inte missa?

–        Jag tänkte kolla på en film, har du några tips?

2. Se i kapp på serierna och filmerna du missat

Underhåll dig själv med att sträckkolla på de senaste filmerna och TV-serierna du missat. Emirates erbjuder upp till 3 500 kanaler ombord, inklusive 700 filmer och 90 barnkanaler, genom underhållningssystemet ice. Det har belönats med Skytrax utmärkelse ”World’s Best Inflight Entertainment” 13 år i rad.

 En ostörd flygresa ger också möjligheten att sträckläsa böcker eller lyssna på podcasts.

3. Lär dig det lokala språket

För de som reser till en destination där det talas ett främmande språk är den långa flygresan ett ypperligt tillfälle att lära sig några meningar innan flygplanet landat. Ett enkelt sätt att lära sig fraser som ”Hej”, ”Tack”, ”Hur mycket kostar det” samt ”Hej då” är genom appen Duolingo som du kan ladda ner gratis innan flygplanet lyfter. På Emirates ice-system finns det också språkkurser uTalk där passagerare kan lära sig arabiska, tyska, franska, spanska eller italienska.

Är du riktigt vass kanske du kan lära dig att säga ”Kolla så många lastfartyg” på franska!

5 tips för att inte bli uttråkad på flygresan!

4. Träna

Bara för att du befinner dig på ett flygplan är det ingen ursäkt för att inte träna. Det finns många statiska yoga- och pilatesövningar som kan göras på plats i flygstolen. När säkerhetsskylten inte är på kan du senare göra mer avancerade rörelser samt ta promenader längs gången. Du kommer tacka dig själv när flygplanet väl landat och du slipper känna dig stel.

5 tips för att inte bli uttråkad på flygresan!
Gör dig själv till planets snackis – kör yoga i gången!

5. Sov

Tiden kommer gå fort om du sover genom flygresan. För de som inte somnar på studs behöver du tänka på följande för att kunna slumra in så lätt som möjligt:

–        Se till att resa i bekväma kläder, gärna i bomull eller kashmir. Investera i ett par bra hörlurar med brusreducering och sätt på dig en ögonmask.

–        Sitt inte med benen i kors och luta tillbaka stolen. Det kommer att underlätta trycket på den nedre ryggraden vilket gör det lättare att somna.

–        Drick inte för mycket alkohol. Det kan hjälpa till med insomningen men du kommer att vakna inom kort då sömnkvaliteten är dålig.

Happy flying!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här